Waarom diëten om af te vallen niet werken & de invloed van de dieetcultuur op onze mentale en lichamelijke gezondheid

Schrijf je nu in!

Je gegevens

Inschrijven voor

Aanmelding bevestigen

Waarom diëten om af te vallen niet werken & de invloed van de dieetcultuur op onze mentale en lichamelijke gezondheid

Heb jij al allerlei diëten geprobeerd om af te vallen, maar kom je telkens weer aan? Of ben je zorgprofessional en wil je op een andere manier naar mensen kijken met een hoge BMI in relatie tot gezondheid? Dan is dit webinar iets voor jou!

Tijdens dit webinar vertel ik je meer over:
  • Hoe het komt dat zoveel mensen vast zitten in de dieetcultuur en dieetdenken en wat het effect hiervan is.
  • Wat het gevaar is van het jojo-effect op de fysieke en mentale gezondheid. 
  • Waarom de BMI geen goede graadmeter is voor het bepalen van je gezondheid. 
  • De 10 basisprincipes van intuïtief eten. 
  • Ervaringen van anderen, die door mijn methode een gezonde relatie met eten, hun lichaam en zichzelf hebben gekregen.

Ben je klaar met het eeuwige gejojo en wil jij je weer goed voelen in je lichaam? Volg dan dit gratis webinar!
Presentatie door Renske Diepenbroek-Apenhorst
Gewichtsneutrale diëtist

Als gewichtsneutrale diëtist zie ik in de praktijk dat diëten en jezelf wegen een gezonde relatie met eten, je lichaam en jezelf in de weg staan. Ik wil je graag leren welke methode wél werkt.

Een gezonde relatie met eten ontwikkelen is vaak een proces van vallen en opstaan. Mijn traject "Op weg naar een gezonde relatie met eten, je lichaam en jezelf" duurt daarom een half jaar. Zo kun je echt komen tot blijvende gedragsverandering. Tijdens de consulten bespreken we uitgebreid waar je tegenaan loopt, hoe je omgaat met emoties, hoe je bewuster kunt leren eten, hoe je beter voor jezelf kunt zorgen, etc. Je krijgt opdrachten mee waar je thuis mee aan de slag gaat. Door samen te werken aan jouw doelen, kom je sneller tot gedragsverandering en hou je dit beter vol. Dit alles in een veilige omgeving, met een liefdevolle benadering.  

Sinds 2007 ben ik diëtist en in mei 2022 opende ik Diëtistenpraktijk Renske. Ik ben gespecialiseerd in intuïtief eten, ACT, psychologie van eetgedrag en lichaamsbeeld coaching. 

Ik ben lid van de werkgroep Psychologie van eetgedrag. De afgelopen jaren heb ik veel kennis & ervaring opgedaan m.b.t. stress gerelateerde klachten, burn-out, grenzen aangeven, luisteren naar je lichaam & gevoel en zelfzorg. Je bent van harte welkom in mijn praktijk, ik help je graag verder naar een meer ontspannen leven!


Deel dit webinar